Nyttigt sluta röka råd som är enkelt och effektivt


Många rökare tycker att sluta är mestadels en fråga om att bli av med tobaken och förlita sig på ren beslutsamhet att sluta. Du behöver inte göra det ganska hårt på dig själv. Det finns olika hjälpmedel och tekniker så att du kan sluta röka för gott.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket bör göra det lättare att sluta.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten före rökning.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När varje dag passerar, förläng din tidslinje lite mer i framtiden.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Sluta röka

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Många rökare har haft en bra framgångsgrad med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Innan du slutar röka, kan du vara fast besluten att sluta för gott. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du lever med.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Det här är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretterna. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

När du slutar röka, städa ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Hela huset kommer att bli uppfriskat och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna av cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelsen.

Många människor tycker om stöd från onlinemiljöer och diskussionsforum. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. Om du har ett stödsystem som består av andra som slutar, kommer det att hjälpa dig att hantera eventuella problem du kan ha.

Tips! När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i allmänhet hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera.

Det är möjligt att sluta röka. Det är inte lätt, men det finns många sätt att bota begäret. Det kan finnas dagar som du känner dig frestad att röka, men med rätt teknik och stöd kan du göra det genom att ta det en dag i taget.Source link