Nyttigt sluta röka råd som är enkelt och effektivt


Du vet att du kommer att ha stor nytta för hälsan och på andra sätt när du slutar röka.

Berätta för dig själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först. Om du vill röka en cigarett, åtminstone var det lite längre att du kunde vara rökfri.

Sluta röka så fort du kan. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Tips! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Hypnos kan vara något du bör försöka för dem som söker ett sätt att sluta röka. Många har haft en bra framgång med professionella hypnotisörer. Hypnotisten kan sätta dig och ge dig positiva bekräftelser som stannar inbäddade i ditt sinne. När du vaknar kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket ger dig större chans att lyckas.

Övning är ett bra sätt att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du är ny att träna bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Tala med en läkare innan du börjar träna.

Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, du kan hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om det inte händer med det här laget, bör du fortsätta försöka.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Med fördröjningens taktik berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försöket att sluta.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till åtagandet att se det igenom. De flesta som slutar gör det för att de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna till varför du ville sluta börja med.

Secondhand Smoke

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta röka är inte lätt, så du bör få hjälp av dina nära och kära att hjälpa dig genom processen.

Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp.

Secondhand rök kan leda till många stora hälsokomplikationer. När du slutat för din egen hälsa kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Avsluta kommer att göra både dig och de som är friskare.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du försöker sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du slutar. Din andedräkt blir mycket bättre, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Även om den negativa inverkan av rökning aldrig bör ignoreras, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Om du röker hemma, rengör allt grundligt, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, schampo eller byt ut din matta, draperi och gardiner också. På detta sätt och frånvaron av cigarettens lukt hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av rökavbrott. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

TIPS! Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlineforum. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser skapade för att hjälpa människor med sin önskan att sluta röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina strategier med andra.

Planera hur man hanterar stressiga tider. Många rökare brukar röka när det händer något stressigt. Håll en lista över flera distraktioner som du kan använda om plan A inte fungerar.

De första dagarna blir det svåraste när du slutar röka. De första två dagarna utan att röka är när kroppen försöker bli av med allt nikotin som det har hållit på. När 48 timmar har gått, är cravings vanligtvis psykologiska. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svår att arbeta igenom, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

TIPS! Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara quitter! De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Ställ in ditt mål för en dag och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit.

Istället för att tänka på att du måste "sluta", tänk på det som en present till dig själv. Fortsätt att tänka på alla positiva effekter som detta kommer att få på ditt liv, och att det finns mycket fler skäl att sluta än att fortsätta röka. Detta kommer att hålla dig motiverad och gör sluta verkar omedelbart viktig.

Att vara en icke-rökare har många fördelar, men du vet redan detta. Men fördelarna ensamma kommer inte att tvinga de flesta människor att sluta röka. Prova dessa metoder om du känner dig avskräckt eller har problem med att kämpa för en annan cigarett. På nolltid kan du gärna meddela dig själv som en icke-rökare.

Blåa widgets är ett komplext ämne, varför du bör ta dig tid att undersöka det lite mer. Den här artikeln kan hjälpa till att hoppa börja din inlärningsupplevelse. Använd data som du tar från denna artikel till verkliga livet.