Nyttigt sluta röka råd som är enkelt och effektivt


En av de svåraste sakerna att sluta röka måste hantera det dagliga trycket i livet utan cigaretter. Tipsen i den här artikeln kan hjälpa dig att befria dig från missbruk och sluta röka för gott.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta göra det lättare.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Avsluta är en process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Att göra en lista hjälper till med den processen.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

TIPS! Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Få hjälp av dina vänner och familj. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Sluta röka

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en sätt att hjälpa till att undvika detta. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte hädanefter.