Osäker på hur man slutar röka Börja här med dessa idéer!


Du kommer inte att kunna sluta röka om du inte är motiverad. Du kommer att uppleva många fördelar med att ge upp denna vana. Några av dessa fördelar måste vara av motivation för dig, så att hålla en lista som är praktisk för de svåra tiderna är en stor hjälp. Att sluta röka hjälper till att skydda inte bara din hälsa utan också din familj. Det kommer också att hjälpa dig att sänka risken för sjukdomar som lungcancer och emfysem, lägg dina pengar på ditt bankkonto och få dig att känna dig yngre och se friskare ut. Nedanstående förslag hjälper dig att släppa din missbruk av tobak.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

För att hindra dig från att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbyte terapi, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Skälen du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för dig att förbli rökfri.

Försök inte sluta ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

TIPS! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Människor som lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Gör det till din mantra för att aldrig ha en puff av en annan cigarett. Du kan övertyga dig själv om att en cigarett inte kommer att skada dig, men det kan ångra dig mycket engagemang och hårt arbete. Håll dina mål och motivation i åtanke så att du inte ger in och röker en cigarett.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet.

Få familj och vänner att hjälpa när du begår dig att stanna. Se till att alla som regelbundet är omkring dig är medvetna om att du tar detta väldigt viktiga steg. Deras godkännande och hjälp kan vara den övergripande faktorn som hjälper dig att uppnå framgång. En stödgrupp kan också vara till nytta för ditt självkänsla och motivation.

När du bestämmer dig för att det är dags att sluta, skriv en lista med faktorer som motiverar att du vill sluta röka. Varje gång du ifrågasätter din motivation, granska skälen till den listan.

Djup andning kan hjälpa till att minska dina begär. Detta ger dig en minut att fokusera och kom ihåg varför du slutade i första hand. Du kommer också att må bättre tack vare extra syre. Dessa andningstekniker är ganska enkla och kan utföras när som helst eller var som helst.

TIPS! Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning.

När du först slutar röka, nöja inte ens tanken att misslyckas. Ganska ofta tar det någon att försöka sparka vanan innan de faktiskt slutar för gott. Om du upplever ett bakslag, bestäm vad som gick fel; plocka upp dig själv och börja igen.

Kom ihåg att du kan ha ett liv utan cigaretter, även under besvärliga tider så länge du är förbunden. Håll en lista över dina starkaste motivationer och hänvisa ofta till det. Håll råd från den här artikeln i åtanke för att bränna dina ansträngningar för att sluta röka och kunna motstå framtida frestelser att lysa upp.Source link