Osäker på hur man slutar röka Prova dessa idéer!


Att sluta röka kan vara mycket fördelaktigt för dig. Behåll dessa många fördelar i åtanke, och var alltid på utkik efter nya tips och tekniker, som de du hittar här, för att hjälpa dig på väg. Håll de råd du lär dig här, så du kan använda dem efter behov när du behöver den extra hjälpande handen i din väg att bli en icke-rökare.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Att sparka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin har gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Innan du slutar röka, kunna hålla dig förpliktigad att sluta för gott. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Anledningen till att du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för att du ska förbli rökfri.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna för tid innan du tänder upp. Tvinga dig att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett.

Försök aldrig sluta röka själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Möjligheten att bli framgångsrik i din strävan att sluta röka kommer att öka betydligt.

Att tänka positivt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av att röka, kan många människor komma ihåg de positiva fördelarna med att sluta. Det kan vara ännu mer användbart.

Tips! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Tänk positivt på att sluta röka. Berätta inte själv att du ger upp något du gillar. Istället, se ditt beslut att sluta som en gåva du ger dig själv. Om du anser att du slutar optimistiskt har du bättre chans att fortsätta fokusera på ditt mål och uppnå det snabbare. Tänk på hur fördelaktigt det kommer att vara för din hälsa och livskvalitet, och att det finns mycket fler skäl att sluta än att fortsätta röka. Att upprepa dessa idéer till dig själv hjälper dig att behålla din motivation och engagemang.

Du är utan tvekan redan medveten om de många hälsofördelarna med att inte röka. Beroendet mot cigaretter är kraftfullt, och kunskapen är kanske inte tillräcklig för att sätta dig på rätt spår. Applicera denna information när du behöver slå ett begär eller motivera dig själv för att hålla dig på kursen. Du kommer att njuta av fördelarna med att vara en icke-rökare innan du vet det.Source link