Osäker på hur man slutar röka Prova dessa idéer!


Rökning kan på allvar påverka kvaliteten på ditt liv. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. En ännu större oro är att det finns hälsorisker i samband med det. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. Om avslutning verkar omöjligt kan tipsen i den här artikeln hjälpa dig att göra det lättare.

Sluta röka

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, deprimering eller frustration.

Sluta röka så fort du kan. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att ge upp nikotin är en långsam process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

TIPS! Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

TIPS! Fira varje milstolpe längs din väg för att sluta, välj små belöningar du gillar. Om du till exempel går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Tänk på de troliga konsekvenserna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? Bara i USA är cigarettrökning ansvarig för 20 procent av alla dödsfall. Bli inte en av dessa olyckliga statistik.

När du är frestad att röka, berätta själv, "Nej. aldrig. Jag kommer inte ta en enda puff. "Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att du inte röker värdelös. Lös innan du ens frestas att aldrig försöka igen "bara en".

De första dagarna av ett eventuellt sluta-rökning försök blir det svåraste. När du slutar röka, sjunker nikotinhalterna i kroppen snabbt och leder till abstinenssymptom. När de första dagarna har gått, är begär ofta psykologiska. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

TIPS! Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat.

Det kan tyckas omöjligt att sluta röka, men det är väl värt ansträngningen när det gäller fördelarna som det kommer att erbjuda. Många, många har framgångsrikt slog denna vana; du kan också. Välj din favoritspets och prova den idag!Source link