Osäker på hur man slutar röka Prova dessa idéer!


Att behöva röka kan ibland vara besvärligt. Om du arbetar inomhus, är du tvungen att röka utomhus oavsett väder. Du är i huvudsak kedjad till dina cigaretter hela dagen, och att vara borta från dem kan vara en kamp. För att sparka denna vana, fortsätt läsa. Artikeln nedan innehåller flera tips som hjälper dig att nå ditt mål.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

TIPS! Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Några rökare tycker att skära tillbaka på att röka är en bra start. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Tänk på strategier som ger frekventa visuella påminnelser för att hålla ditt sinne motiverade hela tiden. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Oavsett vilken metod du valde, bör en visuell påminnelse hjälpa dig att kämpa mot din tobak och nikotinbehov.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Du borde göra sitt bästa för att klämma i träningspass. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Att få regelbunden träning kan också hjälpa dig att undvika den äldre komplikationen av viktökning. Den naturliga endorfiner övningen producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

TIPS! Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig.