Osäker på hur man slutar röka Prova dessa idéer!


Det är vetenskapligt bevisat att cigaretter innehåller nikotin och att nikotin är beroendeframkallande. Detta gör det otroligt svårt för vissa människor att sparka vanan. Maximera dina chanser till framgång, gå in i processen välbeväpnad med information om hur du slutar.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Det här kan vara en knuff i rätt riktning, du behöver sluta röka.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt med en metod som du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

Gör en plan om hur man hanterar stressiga stunder. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Håll en lista med flera distraktioner som du kan använda om en inte fungerar.

Happy Hour

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du normalt skulle tända när du försöker sluta röka. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

NEJ måste vara en del av din mantra. Även om det är lätt att tro att en cigarett kommer att vara okej, är sanningen att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

Sluta röka så snart som möjligt. Sluta bara just nu. Planera inte en dag för att sluta längre ner i linjen. När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Att sluta röka skyddar också din familj, eftersom de sannolikt kommer att utsättas för farlig sekundär rök.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.