Över 40 år och vill sluta röka? Försök med dessa bra tips!


Att vara beroende av rökning kan sätta dig i obekväma situationer ibland. Du måste sluta allt du gör för att gå utomhus för att få en rök, och om du någonsin är utan dina cigaretter känner du dig förlorad. För att sparka denna vana, fortsätt läsa. De avslöjar metoder som är bevisade effektiva för rökare som vill sluta.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

TIPS! Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska gå åt det korrekt. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Nikotinutbyteterapi

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Se till att du noggrant rengör ditt hem när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare, eller ha på dig smycken som påminner dig om din kamp. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

Om rökning har blivit irriterande har du redan börjat avsluta processen. Tipsen här har förhoppningsvis gett dig lite ammunition som kan ta dig resten av vägen mot att sluta för gott. Använd de metoder du just har läst för att göra rökning till en vana av ditt förflutna.Source link