Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Även om riskerna med rökning är välkända, kämpar många människor för att bryta sin vana. Om du har haft problem med att sluta, kan följande tips hjälpa dig. Välj och genomföra några av de tips som du tror hjälper dig mest.

Sluta röka ett steg i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken på att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

TIPS! Skriv ner en lista med positiva och negativa om att sluta burken hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Sluta röka

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka i början.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Så, både du och dina nära och kära kan leva hälsosamma på grund av ditt beslut att sluta röka.

TIPS! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Träning kan hjälpa till att lätta på stress.

Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

Din framgång är beroende av att behålla din motivation. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett din specifika strategi kan man få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för strävan att röka en cigarett.

Genom att implementera flera av de ovanstående tipsen kan du snabbt göra framsteg med ditt mål att sluta röka. Ditt liv är värt att bo på en tobaksfri väg. Ge dig själv tillåtelse att leva utan beroende av rökning. Du kommer att belöna dig själv med ett hälsosammare, längre liv, för att inte tala om de pengar du ska spara när du slutar röka.Source link