Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Det finns många bra saker som kommer att hända när du slutar röka. De kraftfulla förslagen i artikeln nedan kan vara den information du behöver för att förstärka ditt beslut med åtgärder för att göra det till en verklighet. Använd dessa tips när du behöver tills du äntligen lyckas sluta bra.

Låt dina nära och vän veta, att du vill sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Vila är viktigt när du slutar röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

10 minuter

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Tips! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Försök inte själv det här. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Du vet många fördelar som härrör från att sluta röka. Om det inte räcker kan dessa tips hjälpa dig att vara motiverad. Använd ovanstående råd när du känner sig omotiverad eller när ingenting verkar kunna bli av med dina begär. Innan länge leder du ett gott och hälsosamt rökfritt liv.Source link