Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Idag har samhället blivit riktigt medveten om de negativa effekter som rökning har på hälsan, men det gör det inte lättare för vissa människor att sluta. Även om du är stark och extremt dedikerad, behöver du fortfarande lite hjälp för att komma på spår. Denna artikel kommer att ge dig några bra tips som hjälper dig att sluta.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp att sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket betyder att du är ett steg närmare att sluta.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta är det första steget att sluta.Source link