Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Många rökare tycker om att sluta men har inte tillräckligt med viljestyrka. Informationen och idéerna du hittar i den här artikeln hjälper dig att komma igång på din resa till ett hälsosamt liv som en icke-rökare.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Tips! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. Effekten är att rökning inte verkar så kraftfull och tilltalande när du vaknar från trance. Detta gör det mycket lättare att sluta.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

TIPS! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Detta kommer att göra ditt hem lukta rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Hitta något som ger dig motivation, även när du känner för att ge upp. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Planera hur du lyckas hantera stress. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Att försöka sluta röka kan vara en mycket svår uppgift. Ändå betyder det inte att det inte är möjligt. Det tar tid, tålamod och viljestyrka. Det är en stor hjälp att få information och några idéer för att hjälpa dig. Använd tipsen från artikeln ovan och du kommer att vara rökfri innan du känner den.Source link