Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Även om det är mycket osannolikt att alla som röker inte inser att det är ohälsosamt, blir det inte lättare att sluta. Om du är seriös om att sluta, behöver du förmodligen lite inspiration och instruktioner. Tips och tips i följande artikel kan vara tillräckliga för att ge dig den extra enheten du behöver sluta röka framgångsrikt och permanent.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är lättast för dig. Undvik att sluta kalla kalkon, som sällan fungerar.

Din primäravårdare kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till stödgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Sluta röka

Be dina vänner och kära att vara stödjande för ditt beslut att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

TIPS! Det finns underbara tillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver lite hjälp. Att använda dessa nikotinavgivande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Om du inte kan sluta kall kalkon, kolla in produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

En viktig del av att ge upp cigaretter försöker inte göra det helt själv. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

TIPS! Försök inte sluta röka utan stöd. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp.

För att förhindra att du tar in dina nikotinuttagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Med några enkla tekniker i din arsenal vinner du kriget mot rökning. Genom att följa tipsen här borde du hitta det lättare att få fotfäste och gå vidare för att sluta röka för gott. Använd informationen som ingår här för att förbättra din hälsa och familjens hälsa.Source link