Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Nikotinberoende är mycket kraftfullt, och folk tycker att det är mycket svårt att sluta röka. Om du är en av dem, har den här artikeln några tips som hjälper dig att hitta frihet. Applicera de tips som du tror kommer att fungera för dig och sluta göra det lättare.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Tips! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning.

Ta saker dag för dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och har bättre förmåga att hantera dagslivet.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig själv ofta.

Tips! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Sluta röka

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärska sedan konsten att sluta. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången. Sluta röka, och planera bara att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna dig irriterad, deprimerad eller rastlös.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett och undvik sedan dem. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Att ha ditt kaffe på jobbet, eller undvika platser där rökare samlas, hjälper dig att undvika aktiviteter som brukade vara förknippade med rökning.

När du är frestad att röka, berätta själv "Nej. aldrig. Jag tar inte ens en puff. "Du kan övertyga dig själv om att en cigarett inte kommer att skada, men det kan ångra sig mycket engagemang och hårt arbete. Fatta risken att röka en enda cigarett i perspektiv innan du faktiskt måste ta itu med den situationen.

Börja träna regelbundet. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men det hjälper åtminstone att lugna dina begär att röka.

Tips! Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kan du behöva tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor.

Tänk inte på att sluta röka som att ge upp något. Tänk på det som att få något. Om du anser att du slutar optimistiskt har du bättre chans att fortsätta fokusera på ditt mål och uppnå det snabbare. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Detta håller dig på rätt spår och gör slutar tycka omedelbart viktigt.

Sluta röka

Tala med en sjukvårdspersonal om att sluta rökahjälpmedel som är bra för att sluta. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor sluta röka. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Fråga din läkare om en rekommendation som hjälper dig att sluta röka en gång för alla.

TIPS! Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt.

Skapa en mantra baserad på de främsta anledningarna till varför du måste sluta. När du känner för att ge upp, ange dina skäl högt, om och om igen, för att hjälpa craving-passet. Det här hjälper dig att fokusera på det positiva av vad du har, snarare än vad du har gett upp.

Du bör be dina vänner och familjemedlemmar att hjälpa dig att sluta röka. Informera alla som är nära om din plan att sluta cigaretter för gott. Deras extra stöd kan vara nyckeln till din framgång. Dessutom anser du att du kan dra nytta av beteendeterapi eller en personlig eller online supportgrupp för att få mer stöd för att sluta.

Genom att ta del av de råd som har lämnats till dig här, är du ett steg närmare att få cigaretter ut av ditt liv för gott. Tro på dig själv, att övervinna nikotinberoende är något du kan göra. Ge dig själv tillåtelse att leva utan beroende av rökning. Du kommer att belöna dig själv med ett hälsosammare, längre liv, för att inte tala om de pengar du ska spara när du slutar röka.Source link