Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Forskning har visat att nikotin i cigaretter kan vara extremt beroendeframkallande. Detta slutar röka en mycket svår sak att göra. Det är viktigt att samla information om rökavbrott för att få den bästa chansen att sluta.

Sluta röka så lätt som möjligt. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, så att du kan sluta bra.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning kan hjälpa till att lätta på stress.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

TIPS! Belöna dig själv för att gå över milstolpar på din resa. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Nikotin-ersättningsterapi

TIPS! Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka ursprungligen.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Tips! Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en viktig kraft för att påminna dig varför du slutar röka.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Be om support online via grupper eller forum. Du hittar många olika grupper som är öppna för alla eller fokuserar på en nisch. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit sig.

TIPS! Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. De flesta tidigare rökare måste försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor.

Motståndskraften att röka är mycket hård på grund av tobakens beroendeframkallande natur. Att stoppa kan vara så svårt för människor, både fysiskt och emotionellt. Ge dig själv en stridschans genom att följa råd från denna artikel. Med denna användbara råd, i kombination med en stark insats, finns det ingen anledning till varför du inte kan sluta röka.