Råd för att hjälpa till i din quest för att sluta röka


Ditt beslut att sluta röka har många fördelar. Att komma ihåg dessa positiva bieffekter av att sluta hjälper dig att hålla dig motiverad, så använd det i kombination med de tekniker som listas här för optimal effektivitet. Med hjälp av dessa idéer kan du bli framgångsrik.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Tips! Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Ersättningsbehandling

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Vila är viktig när du slutar röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Gör inte det själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

Belöna dig själv

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens om det längre.

Tips! Du behöver inte gå igenom det här ensam. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand.

Berätta för alla du vet om din önskan om att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Stanna bara och börja inte göra det igen. Det kan verka ganska svårt. Denna metod har dock visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta dina väggar, gardiner och gardiner och schampo mattan och klädseln. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella röklukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

TIPS! Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Ta dig till exempel en film efter en vecka att vara rökfri.

Använd Internet för att hitta support. Delta i online supportgrupper. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan finna det användbart att jämföra vissa tekniker med andra. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är inblandade i processen.

Du är redan medveten om alla anledningarna till att bryta din rökvanor är en bra idé. Förhoppningsvis kan de tips du just läst hjälpa dig att göra dessa fördelar till verkligheten i ditt liv. Applicera dessa tips när du känner att din motivation behöver en boost eller när du har ett begär. Du kommer snart att uppleva fördelarna med att inte röka.Source link