Råd för att hjälpa till i din quest för att sluta röka


Om du hoppas sluta röka, måste du ha en personlig önskan att sluta. Fördelarna som kommer att uppstå när du slutar är enorma. En av dem är tillräcklig för att motivera dig när det blir tufft. Du kan skydda din hälsa och familjen, spara massor av pengar, undvik att vara så mottaglig för lungcancer och se ut och känna sig yngre. Fortsätt läsa för att sluta röka.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Tips! Ta saker dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Fördröjning kan bidra till att minska den mängd du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Utöva inte utan att rådgöra med din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Tips! Vila är viktigt när du slutar röka. För många personer leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Din kropp kommer sannolikt att kräva mat när du slutar röka, så låta dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Nikotiners ersättningsterapi

Överväga nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Kraven kan vara överväldigande. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Tips! Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, få lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruket utan smärta och stress vid uttag.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Gör inte det själv. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att prata med dem som delar samma upplevelse kan hjälpa dig genom processen.

Du måste fortsätta genom de utmanande tiderna för att sluta röka. Du är mer benägna att hålla fast vid dina vapen om du klämmer fast vid din ursprungliga motivation för att sluta. Om du använder informationen från den här artikeln har du förbättrat dina chanser att döda denna vana en gång för alla.Source link