Råd för att hjälpa till i din quest för att sluta röka


Din familj har bett att du försöker sluta röka. Din läkare vill att du ska göra det också. Du kan även få rabatt på din försäkring för att sluta. Vad hindrar dig? Det är dags att spänna ner och göra det, så läs vidare för tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Försök inte gå kallt kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

Sluta röka

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

TIPS! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka. De kan förhindra några av de obekväma fysiska symptomen som är förknippade med rökningstopp.

Överväg nikotinersättningsterapi. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

TIPS! Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Huvudstoppet för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotinavgiften.

Minska mängden cigaretter du röker. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Du måste alltid leta efter sätt att ha hög motivation. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Gör ett rökfritt mantra. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om.