Råd om de bästa sätten att sluta röka


Vetenskap har visat nikotin som finns i cigaretter är extremt beroendeframkallande. Detta är huvudorsaken till att du fysiskt och psykiskt kommer att kämpa för att sluta röka. Ju mer du vet om att sluta, desto lättare blir det för dig att slutligen sluta röka.

Sluta röka så fort du kan. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra.

Tala om för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och håll dig borta från cigaretter. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Att ge upp nikotin är en långsam process.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, använd din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Förvänta sluta att få dig att begära mat, så ha gott om hälsosam mat.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Att sluta röka är inte lätt, så du bör utnyttja stöd från dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du kommer från cigaretter. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

TIPS! Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du slog en viktig milstolpe. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Secondhand Smoke

TIPS! Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som lever med dig.

Motståndet mot rökanpassningen är väldigt svårt på grund av tobakens beroendeframkallande natur. Avsluta är både fysiskt och psykiskt krävande. Lätta smärtan av processen med de tips som ges i den här artikeln. Genom att kombinera din viljestyrka och denna information kommer du med säkerhet att säga "Jag är en ex-rökare" i den inte så avlägsna framtiden.Source link