Råd om de bästa sätten att sluta röka


Om du verkligen vill lyckas med dina rökningsprocesser måste du vara vederbörligen motiverad. Fördelarna som kommer att uppstå när du slutar är enorma. Att välja ett par av dessa fördelar som motiverande faktorer bör räcka för att hålla dig i gång när saker blir tuffa. Tänk på din egen hälsa, familjen som behöver dig, de pengar du kan spara och hur mycket bättre kommer du att se ut och känna. Fortsätt läsa för mycket värdefullt råd om var du ska börja med dina ansträngningar att sluta röka, och hur du bor rökfritt för alltid.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! Se till att du går ett steg åt gången. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig att sluta med framgång.

Ta varje dag en åt gången. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka, så att du kan bygga en rökfri framtid.

Nikotinutbyte

TIPS! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. När du har nere tiden, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Tips! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp vanan. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Persistens och motstånd är avgörande för att någon ska kunna sluta röka och förbli en icke-rökare för livet. Fortsätt att tänka på dina främsta motivatorer, så du vill inte ge upp. Följ tipsen ovan för att hjälpa dig att sluta idag.Source link