Råd om de bästa sätten att sluta röka


Det är ingen hemlighet att rökning är skadlig för din hälsa, men massor av människor är fortfarande vanligt upplysta. Det är väldigt lätt att hämta vanan, men det kan vara en riktig utmaning att bli av med den. Om du känner att du är redo att ta det språket och bli en icke-rökare, läs sedan vidare för några tidiga råd som hjälper dig att övervinna din missbruk.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre tid att du kunde vara rökfri.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla de potentiella fördelarna och konsekvenserna av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

Ta din resa en dag i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

När du väl har bestämt dig för att sparka röksvanan, berätta för din familj och dina vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och slåss frestelser.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

TIPS! Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde ett telefonsamtal, måste du byta ut något annat på plats.

För att behålla din viljestyrka, trots starka begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Såsom har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Det viktiga är att göra en plan som hjälper dig att hålla dig stark. Om du gör det här och använder råd från denna artikel kan du sluta röka på nolltid.Source link