Råd om de bästa sätten att sluta röka


Många människor kommer att säga hur svårt det kan vara att sluta röka, och i många fall uppstår svårigheten helt enkelt på grund av brist på information om hur man ska sluta. Liksom med allt, ju mer kunskap du har på att sluta, desto enklare är det. Rådgivningen som ingår i denna artikel kommer att komma igång på vägen för att sluta.

För att sluta röka framgångsrikt måste du förbli engagerade att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Belöna var och en av dina milstolpar när du försöker sluta röka. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Älskade

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Att sluta röka ger fördelar för dig och dem du älskar.

Tips! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Detta kommer att göra ditt hem lukt rent och frånvaron av lukt av cigaretter hjälper dig att undvika att bli påminnad om vanan som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Tips! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Om du inte lyckas med ditt första avslutningsförsök, bli inte nedtonad. De flesta misslyckas med sitt första försök, men använder det som en lärande för din nästa gång. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Vad du lär dig från ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

Sluta röka

TIPS! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå på varannan dag.

När du håller på med att sluta röka, konsumera grönsaker, frukter, frön och nötter. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. Till exempel kan du äta frukt och grönsaker med att göra något med din mun och händer medan du slutar röka. När du äter dessa livsmedel regelbundet kommer du att minska dina chanser att gå ner i vikt. Dessutom bidrar vitaminerna och näringsämnena till att du känner dig så bra som möjligt under uttag.

När du fattar beslutet att sluta röka, se till att du frågar dina vänner och familj om hjälp. Faktum är att alla är medvetna om det faktum att du slutar. Be om stöd, uppmuntran och förståelse för din möjliga humör och irritation. Denna typ av hjälp kan göra en stor skillnad för din framgång. För ännu bättre resultat, gå till en verklig eller online supportgrupp och få lite CBT.

Lista alla orsaker till varför du borde sluta röka. När du kämpar och söker en anledning att sluta röka, ta ut den här listan och läs den för att motivera dig själv.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Djup andning

Om du verkligen vill röka , gör några djupa andningsövningar. Detta omdirigerar din uppmärksamhet och hjälper dig att fokusera på ditt mål att sluta röka. Ibland kan du helt enkelt ta en tid och fokusera på att rätta till dig igen. Djup andning är enkel och icke-påträngande, vilket gör det enkelt och bärbart sätt att lugna sig.

När du fattat beslutet att sluta röka är det viktigt att du löser för att uthärda. Ganska ofta tar det någon att försöka sparka vanan innan de faktiskt slutar för gott. Försök att inte falla tillbaka i rökning, men om du gör det, sluta röka igen.

TIPS! När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Efter att ha läst den här artikeln borde du nu bättre förstå hur man ska gå om att sluta röka på ett hälsosamt och informativt sätt. När du väl vet vad som är effektivt och vad som inte är, kommer du att upptäcka att det egentligen inte är så svårt att sluta röka. Applicera råd från denna artikel till ditt eget liv och veta att du kan lyckas i ditt arbete för att sluta röka.Source link