Råd om de bästa sätten att sluta röka


Det borde vara självklart att din familj skulle vilja att du slutar röka. Din läkare har också uppmanat dig att sluta röka. Ditt försäkringsbolag kan till och med erbjuda dig rabatt för att sluta. Vilka skäl har du för att fortsätta att röka? Det är dags att göra förändringar i ditt liv och sparka röka.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

TIPS! För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra så enkelt med en metod som du eventuellt kan. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Vägen till stopp är bara en process.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

För att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Det betyder att du inte bara kommer att sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Tips! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått.

Du har nu alla information du behöver för att komma igång med att säga farväl att röka för alltid. När du är fri från att röka, blir du friskare, mer nöjd med dig själv och dina val, och du kan sluta leva mycket längre. Du kommer också att sluta spara mycket pengar som du annars skulle spendera på tobak. Överväg att använda några av de sparade pengar för att tacka dina nära och kära för att se dig genom processen.Source link