Råd om de bästa sätten att sluta röka


Dina älskade fortsätter att trycka på dig för att sluta. Det är också något som din läkare rekommenderar. Ditt försäkringsbolag kommer även att ge dig rabatt om du slutar röka. Vad hindrar dig? Hitta de tips och råd du behöver i den här artikeln för att hjälpa dig att sluta. Tiden är inne; och när du gör det, se inte tillbaka.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Support Group

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

10 minuter

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av biverkningen av stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Sluta röka

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra på att sluta. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Som du kan se finns det ett antal strategier som kan hjälpa dig med dina chanser att framgångsrikt bli en icke-rökare. Att skicka nikotinvanan kommer att förbättra kvaliteten på hela ditt liv. När du kommer över det värsta av att sluta och kan se ljuset, gå fira! Du förtjänar det!Source link