Råd om de bästa sätten att sluta röka


Vissa människor tror att sluta bara tar bort sina rökningsåtgärder och använder viljestyrka för att bekämpa vanan. Medan dessa saker är en start i rätt riktning, kan de sluta vara extremt svåra och du vill inte sätta upp dig själv för misslyckande. Massor av tekniker kan hjälpa dig att försöka sluta röka.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta röka är en process. Tänk inte på framtiden. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

TIPS! Innan du börjar sluta röka, kunna hålla dig förpliktigad att sluta för gott. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ge upp för snabbt.

Gör inte det själv. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Några rökare tycker att skära tillbaka på att röka är en bra start. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Förbinda sig att stanna, period. Det har visat sig vara effektivt, när tiden går.

Det är möjligt att sluta röka. Det är inte lätt, men det finns många sätt att bota begäret. Även om det kanske inte är realistiskt att tro att du aldrig kommer att bli frestad igen, är du mer benägna att sluta på ett sätt som inte är svårt om du tillämpar tipsen i den här artikeln till ditt liv.Source link