Råd om de bästa sätten att sluta röka


Medan många rökare vill sluta känner de ofta att de inte har den styrka eller resurser som krävs för att ge upp cigaretter. Denna artikel innehåller många användbara tips som du bör ansöka om att minska rökning och slutligen sluta.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

TIPS! När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta röka är en process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; det är en långsiktig process.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

Försök inte göra det själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett utmärkt verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Med fördröjningens taktik berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Avsluta är ett svårt beslut att göra. Men det behöver inte vara omöjligt. Tid, tålamod och en stor viljestyrka är nödvändiga för att komma igenom det. Ju mer kunniga du är desto bättre utrustade kommer du att vara att uppnå ditt mål. Om du sätter vad du har lärt dig här i praktiken kommer du att göra med cigaretter för livet!Source link