Råd om de bästa sätten att sluta röka


De flesta människor förlorar motivation innan de ens riktigt försöker sluta röka. Avsluta kommer genom beslutsamhet och en positiv attityd, tillsammans med några användbara tips som de nedanför. Läs vidare för att hitta några råd som kommer att öka din slutkraft och hjälpa dig att bryta vanan.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Det kan också vara en bra stressavlastare. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Älskade Ones

Sluta röka nu, inte bara för dig själv, utan för alla kära som du har. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Om du vill röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Som du kan se önskar många att de kan sparka vanan, men misslyckas utan rätt verktyg. De mest framgångsrika quittersna kan göra det eftersom de sätter upp någon form av plan för att hjälpa dem att undvika att röka. Försök med de tips du just läst för att hjälpa dig att skapa en strategi för att framgångsrikt befria dig från att röka.