Råd om de bästa sätten att sluta röka


Att sluta röka kan vara mycket fördelaktigt för dig. Denna artikel kommer att vara till hjälp för dig när du uppfyller ditt mål eftersom det ger dig tips, knep och tekniker för att hjälpa till att sluta vana för gott. Om du har svårt, använd de tips du läser för att öka din motivation och hjälpa dig att sluta röka.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök aldrig att sluta kalla kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bäst att väga dig själv. Det svåraste steget är de första dagarna, och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Sena nätter tenderar att vara en tid då ingen är i närheten, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökning vana på egen hand. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att människorna som är närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Få lite träning när du längtar efter cravings, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Älskade Ones

TIPS! Om du har en önskan om att sluta röka, bör du överväga att försöka hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsoförhållanden. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan också din familj och dina vänner.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. Fråga någon tidigare rökare du vet Han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Så småningom kommer du att bli bra på att göra detta, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Sök support online. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Du är redan medveten om många fördelar du får om du slutar röka. Men dessa fördelar kanske inte räcker för att ge dig tillräckligt med motivation att sluta. Tack och lov, de tips du just läst borde ge dig hjälp. Prova dessa metoder om du känner dig avskräckt eller har problem med att kämpa för en annan cigarett. Du kommer att vara fri från cigaretterna på nolltid.