Rådgivning som är säker på att hjälpa till i din quest för att sluta röka


Rökning påverkar ditt liv på flera sätt än du kanske inser. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Om du slutar röka kan den vända många av dess negativa effekter. Om du kämpar med tanken att sluta läser du följande artikel för tips om var du ska börja.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt med en metod som du kan. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Låt din familj och vänner in i hemligheten att du vill sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

TIPS! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och emotionella utmaningar som du går igenom.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Sluta röka

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Berätta själv att du behöver ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och det sociala livet. Efter att ha läst den här artikeln, hoppas du förhoppningsvis starkare, mer självsäker och mer kunna sluta. Ge åtminstone en av tipsen ovanför ett försök idag.