Rökning dödar – Nyttigt råd för att sparka den här farliga vanan


Många människor vill sluta röka, men de känner att det är för svårt och att de inte har viljan som krävs för att sluta. Informationen och idéerna du hittar i den här artikeln hjälper dig att komma igång på din resa till ett hälsosamt liv som icke-rökare.

Kallt Turkiet

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Att sluta kallt kalkon kanske inte lyckas.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpmedel.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du upptäcka att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

TIPS! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver vara kunna sluta röka När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Tänk inte ens på framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att göra detta.

Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Tips! Ta bara varje dag som det kommer. Avsluta är en process.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökning vana på egen hand. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till stödgrupper och andra resurser som du kan använda för att säkerställa att du lyckas sluta.

Sluta röka

Innan du slutar röka, kunna fortsätta att förbinda sig att sluta för gott. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta, och skriv ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka.

Att ålägga den långa och svåra processen att sluta röka kan utgöra en allvarlig utmaning för dig i ditt liv. Att lyckas med att sluta vana att röka kan tyckas omöjligt, det behöver inte vara. Att sluta kommer naturligtvis att kräva ansträngning, viljestyrka och tålamod. Ju mer kunniga du är desto bättre utrustade kommer du att vara att uppnå ditt mål. Inkorporera de råd du hittat ovan i ditt liv, och du kommer också äntligen att kunna kasta denna otäcka vana.Source link