Rökning dödar – Nyttigt råd för att sparka den här farliga vanan


Många människor planerar att sluta röka, men aldrig följa igenom. Tipsna nedan hjälper dig att uppnå din dröm. Läs dem noggrant. Använd sedan allt du har lärt dig från ditt dagliga liv, för att sluta för resten av ditt liv.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Alla gör saker på egen väg. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Sluta röka inte bara för din hälsa, men också för hälsan hos alla runt omkring dig. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad vilja också. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

Sluta röka

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Förbinda sig att stanna, period. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka ursprungligen.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

För att hjälpa dig att bestämma dig för att sluta röka, kom ihåg dina nära och kära och hur din rökning påverkar din hälsa och deras. Statistiken visar att ett stort antal dödsfall i Amerika kan hänföras till rökning varje år. Vill du verkligen vara en annan statistik?

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. När du slutar röka, sjunker nikotinhalterna i kroppen snabbt och leder till abstinenssymptom. Efter det kommer du att uppleva huvudsakligen psykologiska begär. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Efter att ha läst ovanstående artikel borde du känna dig optimistisk om hur du kan sluta röka för att leva hälsosammare under många år framöver. Du kommer inte ångra på att tillämpa de idéer du lärt dig i den här artikeln.Source link