Rökning dödar – Nyttigt råd för att sparka den här farliga vanan


Många rökare försöker sluta men ge upp när de stöter på svårigheter. Det är möjligt att sluta om din inställning är positiv, och du har viljestyrka och några idéer som de som anges i följande artikel för att hjälpa dig. Följ dessa tips och sluta bli enkelt.

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Replacement Therapy

Överväga nikotinersättningsterapi. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra.

Försök inte själv det här. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att möta andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv outlook också vara mycket kraftfull.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskning bort.

Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Den nya rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Att ha ditt kaffe på jobbet eller att undvika platser där rökare samlas, hjälper dig att undvika aktiviteter som brukar vara associerade med rökning.

Överväg att hålla ett fotografi av din familj med dig hela tiden medan du slutar röka för att påminna dig om din motivering. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Du vill inte vara en annan statistik.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar.

Gör det till din mantra för att aldrig ha en puff av en annan cigarett. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Det bästa sättet att sluta röka är att sluta idag. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Du skyddar också din familj mot farorna med begagnad rök. Dessa saker borde sluta vara ännu viktigare för dig.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Se om meditation eller yoga hjälper till att förbättra de stressiga känslorna, eftersom de är långt hälsosammare alternativ än att röka.

TIPS! När du försöker sluta röka måste du hålla sig borta från de saker som utlöser dig och gör dig rök. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körspelllista.

Fråga din läkare om de rekommenderar att du subventionerar ditt avslutande arbete med medicinering. Dra fördel av de olika typerna av läkemedel och förfaranden som finns tillgängliga för att sluta röka. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Tala med din läkare och ta reda på vad de rekommenderar för din situation.

Hälsosam mat

Konsumera mycket, såväl frön som nötter under avslutningsfasen. Det finns olika anledningar till att äta dessa hälsosamma, kaloriföda livsmedel hjälper dig medan du försöker sluta. Att äta dessa livsmedel hjälper till att uppfylla begär, eftersom du flyttar händerna och sätter något i munnen som du skulle göra om du röka. Regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan hålla dig från att snacka på mindre hälsosamma livsmedel, vilket minimerar din viktökning. Vitamininnehållet och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa din kropp att må bra när du drar ur nikotin.

TIPS! Tappa ner din rökning. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka.

Ring någon om hjälp och stöd när din viljestyrka försämras och du är nära att ha en cigarett. Oavsett om det är en vän eller en familjemedlem, nå ut och dela dina känslor av frestelse. Diskussionen kommer att avleda din uppmärksamhet från ditt begär, vilket gör det möjligt att dämpa, och du kommer att få den extra fördelen att påminna om att du inte försöker klara av att övervinna din missbruk helt på egen hand.

Få personer förnekar att det är i sitt bästa intresse att sluta röka cigaretter, men det är ändå väldigt svårt att göra det. Människor som kan sluta brukar ha en stridsplan och motivation för att hålla dem på rätt spår. De tips och råd du har läst här kan hjälpa dig att skapa din egen plan och slutligen sparka den vana.Source link