Rökning dödar – Nyttigt råd för att sparka den här farliga vanan


Rökning kan få en allvarlig skadlig effekt på din livskvalitet. Det gör din hudrink, dina tänder och fingrar gula och ditt andetag och hår stinker. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Lyckligtvis kan många om inte alla dessa negativa aspekter av rökning elimineras genom att sluta. Denna artikel innehåller ett antal effektiva strategier för att hjälpa till i dina ansträngningar att sluta röka.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Detta kommer att öka din sannolikhet att sluta för gott.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Hypnos har hjälpt många människor att lyckas sluta för gott.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla gör saker på egen väg. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Koncentrera dig varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta är en process.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna sluta alla begär.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Nikotinutbyte

Du kanske vill tänka på att prova nikotinutbyten. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. Därför, för att skydda dig, undviker du att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Stannar du lätt? I helvete heller. Är det värt det? ABSOLUT! Efter att ha läst ovanstående artikel är du förhoppningsvis mer självsäker i ditt beslut att sluta röka en gång för alla. Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.Source link