Rökning dödar – Nyttigt råd för att sparka den här farliga vanan


Cravings för cigaretter kan komma på de värsta tiderna. Behovet av att röka får rökare att gå i stora längder för att kunna röka, inklusive att avbryta en familjen middag, bara för att röka. Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att sparka vanan. Denna artikel har många tekniker som hjälper dig att sluta.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av rökavbrott. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

Tips! Har personer som du vet att du kan lita på att hjälpa dig att sluta röka. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Också andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Håll en lista med flera distraktioner som du kan använda om en inte fungerar.

TIPS! Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen för att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Var inte en statistik.

Psykologisk missbruk

När du slutar röka, kom ihåg att processen blir svåra under den första veckan. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en bra motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

TIPS! När du avslutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått.

Om du är sjuk att röka, är du ungefär halvvägs för att sluta. Tipsen här har förhoppningsvis gett dig lite ammunition som kan ta dig resten av vägen mot att sluta för gott. Testa några av vad du läser om och ta bort dig från att röka.