Rökning uppstår idag med detta stora råd


Rökning har visat sig vara en farlig vana, men människor över hela världen tycker fortfarande att det är en svår vana att lämna bakom sig. Om du är bland dessa människor, så finns det några råd i den här artikeln som hjälper dig borta från denna vice. Välj och använd de som verkar som de hjälper dig mest.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Sluta röka

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begäret. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper till att hålla sig borta från att röka.

TIPS! Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Oavsett din specifika strategi kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för strävan att röka en cigarett.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symtom där du normalt röker. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din glada timme, tänk på att ändra din rutin. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

Säg bara "nej" till cigaretter och rökfri tobak. Du kan förmodligen övertyga dig själv en rök kommer inte att skada dina framsteg, men sanningen är det verkligen kommer att göra. Kom ihåg att om du grottar i en gång gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

TIPS! När du avslutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka som du inte röker.

Du kan ha rökt när stressad. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik som du kan använda för att koppla av när du är stressad. Meditation eller yoga är hälsosammare alternativ du bör titta på.

Friska livsmedel

När du försöker sluta röka, äta gott om nötter, grönsaker och frukter. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på en mängd olika sätt. För att du alltid har något att göra med dina händer och mun kan du beteende ersätta rökningens rörelser. Regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan hålla dig från att snacka på mindre hälsosamma livsmedel, vilket minimerar din viktökning. Vitamininnehållet och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa din kropp att må bra när du drar ur nikotin.

TIPS! För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage.

Rökning vanor är svåra att bryta, men med hjälp av de råd som du har läst här kan sluta bli lite enklare. Du behöver inte låta ditt liv dikteras av cigaretter. Ge dig själv tillåtelse att sluta. Du kommer också att bli förvånad över skillnaden i din fysiska uthållighet och ditt psykologiska välbefinnande.