Rökningstopp som kan hjälpa dig att sluta


De flesta vet hur ohälsosam rökning är och fortsätter att röka ändå. Det är mycket lättare att vilja sluta, än att faktiskt sluta. Denna artikel kan hjälpa dig att lära dig om att sluta röka för gott.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Försök aldrig att kyla kalkon.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Försök inte sluta ensam. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Överväg att gå med i en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

TIPS! Om du har problem med att sluta röka på egen hand, tala med din läkare. En mängd olika mediciner är tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Du borde nu veta att sluta röka handlar om din egen ansökan. Det är viktigt att du förblir beslutsam och följer alla planer som du bestämmer dig för själv. Om du följer detta steg och använder de råd som delades i den här artikeln borde du snart leva ett rökfritt liv.Source link