Rökningstoppningstips som kan hjälpa dig att sluta


De flesta rökare skulle vilja sluta men känna sig överväldigade av svårigheten av den och deras brist på viljestyrka. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Se till att du går om det ett steg i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

TIPS! Sluta röka dagligen. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Detta kan vara den lilla nudgen du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Varje person uppnår sina mål olika. Du måste göra vad som fungerar för dig. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Övningsrutin

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv.

Börja med träningsrutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

TIPS! Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

För att förhindra att du tar upp vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker i stället för godis eller karbidbelagda livsmedel. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Det är inte lätt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Replacement Therapy

TIPS! När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som ha en cigarett. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka.

Nikotinbytesbehandling är ett bra alternativ. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd inte dessa produkter om du röker för närvarande.

Beslutet att sluta röka kan vara en av de svåraste sakerna du gör i ditt liv. Att sluta röka är dock inte omöjligt. Det tar lite tid, plus viljestyrka och tålamod att sluta. Kunskap är makt när du slutar. lära så mycket du kan och införliva det i din plan att sluta röka. Om du använder de tips som delades i den här artikeln kommer du att vara väl på väg mot att leva rökfritt.Source link