Rökningstoppningstips som kan hjälpa dig att sluta


De flesta som röker hatar vanan, och vill faktiskt sluta. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Läs de råd som följer i den här artikeln och lär dig att sluta röka en gång för alla.

Avsluta kallt Turkiet

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Sluta röka så fort du kan. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Det svåraste steget är de första dagarna, och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre att du kunde vara rökfri.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIP! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, knep och tekniker som hjälper dig med. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna avsluta.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudfläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är väldigt hjälpsamma när det gäller att minska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinsättningsprodukt och röker samtidigt.

TIPS! Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Ta din resa dag för dag och fokusera på ögonblicket istället för framtiden.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Om du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Även om folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog för att sluta, kan positiva förändringar också hjälpa.

TIPS! Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du kommer inte behöva lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Få stöd genom onlineforum och supportgemenskaper. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Det kan vara till hjälp att prata med andra rökare om de olika sluttekniker som de har försökt. Dessutom kommer andra quitters att vara beredda att erbjuda vägledning eftersom du alla står inför samma utmaningar och hinder.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

Tips! När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid förknippade med att röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett.

Tänk på det som en gåva för dig själv i stället för att titta på att sluta som ett offer. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Inse att du kommer att ha ett mycket bättre liv, och hur det finns så många fler förmåner att sluta än det finns nackdelar. Dessa tankar kan säkerställa att du blir motiverad och påminner dig om dina skäl att sluta.

Fråga din läkare om de rekommenderar att du subventionerar ditt avslutande arbete med medicinering. Sammantaget har det varit massor av nya och innovativa sätt att hjälpa människor att sluta röka. Det finns många olika sätt att eliminera din rökning vana inklusive nikotin ersättning terapier och föreskrivna läkemedel. Tala med din läkare och fråga vad han eller hon rekommenderar.

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är viktigt för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel. Fördelarna med att sluta röka är välkända. Ta det du har lärt dig här och sparka denna vana till kanten. Din kropp, din plånbok och dina nära och kära kommer att tacka dig.Source link