Rökningstoppningstips som kan hjälpa dig att sluta


Rökning är inte bara farlig för din hälsa, men kan allvarligt skada hälsan för de personer som utsätts för din rök. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. Den rök som du andas ut, och röken som produceras från din cigarett är också skadlig för andra. Farorna med rökning gör det viktigt att sluta. Fortsätt läsa för att upptäcka flera sätt att underlätta processen.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegor.

TIPS! Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Oroa dig bara om idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nuet, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova minst åtta timmar per natt.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Du behöver hjälp av andra under denna process.

TIPS! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom, och öka dina chanser att sluta för gott.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

TIP! Gör en studie om vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för nikotinersättningsmedel.

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är förknippade med rökning. De som röker är mer benägna att lida av hjärtinfarkt, cancer eller emfysem. Begagnade rök är ett farligt hälsorisk mot alla som är nära dig. Om du följer de riktlinjer som du just har läst bör du ha en lättare tid att sparka din vana.Source link