Ryg upp i dag med detta bra råd


Rökning är en ohälsosam aktivitet som kan få allvarliga negativa konsekvenser för både dig och människorna runt dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. De människor som andas i din andrahandsrök är också i fara. Det är därför det är viktigt att sluta. Informationen nedan ska hjälpa dig att nå ditt mål och sluta faktiskt.

Sluta röka ett steg i taget. Att sluta kan vara en lång process. Tänk inte ens på framtiden. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Tips! Kom med din egen personliga plan för att sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett utmärkt verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att berätta för dig själv om att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att se till att 10 minuter senare kommer begäret att gå.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Tvätta dina väggar, gardiner och gardiner och schampo mattan och klädseln. Detta kommer att göra ditt hem luktigt bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. I stället för att välja en dag på vägen för att sluta, gör det idag. Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

Totalt är rökning en extremt ohälsosam sak att göra, och det kan också vara farligt för dem runt dig, att du utsätter röken för. Det finns många hälsorisker i samband med rökning, såsom hjärtattacker, lungcancer och emfysem. Begagnade rök är ett farligt hälsorisk mot alla som är nära dig. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.

TIPS! När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, när du utför din första rökfria veckan, ta dig ut på en film.Source link