Sätt du kan sluta röka för gott


Med all stress och tryck som är relaterade till dagens livsstil kan det vara extremt svårt att sluta röka. Men med de tips som ges här är det möjligt att övervinna din missbruk och bryta sig ur stress-rök-rök-cykeln.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Se till att du tar processen en dag då. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Få hjälp av andra. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Efter det du har lärt dig, borde du vara mer självsäker och kunna sluta röka för gott. Du kan berätta för dessa tips till andra så att de också kan sparka röksvanan.