Sätt du kan sluta röka för gott


Varje rökare är medveten om farorna med deras vana. Har du någonsin pratat med någon annan som röker och får dem att prata om hur bra deras cigarett är för dem? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör. Fortsätt läsa för bra tips från några som har tackat deras missbruk med framgång.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan det försenas att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Berätta för dina nära och kära att du slutar röka idag. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du är bekväm med nivån på engagemang du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en lista utifrån dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera den dagliga mallen.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Rökningstoppning är en av de få gånger då det är bäst att förutse Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Om din kalla turkeyansträngning att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån av nikotin i ditt system stadigt medan du jobbar med att inte röka. De kan förhindra några av de obekväma fysiska symptomen som är förknippade med rökningstopp.

Försök inte detta själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Börja med att använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner oförskämd. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras när du har slutat röka. Tänk på hur ditt andetag luktar bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men också använda positiva fördelar för motivation.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt och hållet.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara quitter! De ex-rökare du känner förmodligen var inte framgångsrika vid första försöket. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en ständig påminnelse om de cigaretter du haft.

Gör inga undantag till din nya, rökfria regel. Det är lätt att berätta för sig att en cigarett kommer att bli bra, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårt arbete, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Låt dig veta att även med en kommer att orsaka mycket skada.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns många platser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är inblandade i processen.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå varför någon skulle tända när de vet att rökning orsakar hälsofrågor. En icke-rökare har ingen aning om hur svårt det är att sluta röka. Vissa individer har lyckats sluta, och deras strategier delades här. Låt deras framgångsrika kamp hjälpa dig att lyckas i dina egna ansträngningar att sluta.Source link