Sätt som du kan sluta röka för gott


Även om det är mycket osannolikt att alla som röker inte inser att det är ohälsosamt, blir det inte lättare att sluta. Du kan behöva lite hjälp om du vill sluta röka. Tipsen här kan ge lite hjälp och göra det lättare för dig att sluta sluta röka.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Kallt Turkiet

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig att sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.Source link