Sätta bort rökerna för evigt med dessa bra tips


Rökning är inte bara farlig för din hälsa, men kan allvarligt skada hälsan för de personer som utsätts för din rök. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Forskning har visat att andrahandsrök orsakar farliga hälsofrågor också. Detta visar bara hur viktigt att sluta är! Stycket som följer innehåller många bra idéer för att lyckas med att sluta.

Hitta metoden att sluta som kommer vara enklast för dig. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök aldrig att kyla kalkon.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutar röka. Försök leta efter en online, eller på ditt lokala college eller kyrka.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Personlig lista

Tips! När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten innan du får en cigarett.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista av steg du kan ta för att sluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att skapa denna personliga lista gör just det.

Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

TIPS! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Om du verkligen vill sluta röka, få det bra att sluta. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Se till att du rengör ditt hem grundligt när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en ständig påminnelse om de cigaretter du haft.

Rökning är inte bara ohälsosam, det är farligt. Det finns olika hälsorisker, som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Informationen i denna artikel är ett säkert sätt att slå den cigarettvanan permanent.Source link