Sätta bort rökerna för evigt med dessa bra tips


En bra andel av rökare vill verkligen sluta vana. Hälsosam, ingen drar nytta av att röka, och alla förlorar. Så kolla igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om din planer. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full åtta timmars sömn varje natt kan du behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Se till att du äter bra. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att stanna engagerad. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närmar sig den rätta tankegången. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Avstå från att röka för varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Sluta röka, och hämta aldrig någon cigarett igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

Tips! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. För de flesta människor stannar de sent om natten och ökar cigarettbehovet.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Den nya rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Nu när du har läst ovanstående artikel har du förhoppningsvis nu rätt information om att sluta röka permanent. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips som du har läst här och sätt dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link