Sätta på rökning till ett slut! Avsluta idag med dessa förslag


Alla som röker vet att de måste sluta. Har du någonsin hört ett röktal om hur lyckligt de är att de bestämde sig för att börja röka? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör. Läs vidare för att ta reda på vad som har fungerat för andra ex-rökare.

Ta varje dag en i taget. Vägen till stopp är bara en process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är enklast för dina behov. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Gör en lista för dig själv.

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesro genom hälsosam ätning.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Dessutom ökar träningen stress och ångest.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg att de positiva fördelarna med att sluta vara ännu mer användbara.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom, samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Medan det kan tyckas bra att röka en tillfällig cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Gör slut på en gåva för dig själv. Titta aldrig på det som en förlust eller en börda. Detta hjälper dig att få motivation och öka uthållighet mot dina mål. Kom ihåg hur mycket värdefull det kommer att vara i ditt liv, och hur de förespråkarna överstiger vägarna. Detta kommer att stärka ditt engagemang och hålla dig fokuserad på dina skäl för att sluta.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Övning gör att din kropp släpper ut mood-boosting endorfiner, och fysisk aktivitet ger distraktion från dina begär när de slår. Dessutom kommer aktiviteten att göra dig mindre sannolikt att gå upp i vikt när du slutar röka.

Tips! Det är i ditt intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin.

Tala med din läkare om mediciner som kan användas för att hjälpa dig att sluta. Sammantaget har det varit massor av nya och innovativa sätt att hjälpa människor att sluta röka. Det finns så många alternativ tillgängliga för dig, från nikotinbyte till recept, att du kommer att kunna sluta på nolltid. Diskutera alla dina alternativ med din läkare för att hitta den strategi som hjälper dig att sparka vanan en gång för alla.

Färskvaror, frön och nötter bör vara lättillgängliga när du slutar cigaretter. Att äta en hälsosam, balanserad kost av naturliga livsmedel kan hjälpa många orsaker. För att du alltid har något att göra med dina händer och mun kan du beteende ersätta rökningens rörelser. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan också hjälpa till att sakta ner din viktökning efter att du slutat röka. Vitamininnehållet och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa din kropp att må bra när du drar ur nikotin.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå hur du kan vara så beroende av något som har visat sig orsaka så mycket skada för dig. Inte heller kan de fullt ut förstå komplexiteten att sluta. Några personer som har slutat har dock delat sitt råd i den här artikeln. Applicera sina erfarenheter i ditt liv och befria dig från att röka.