Sätta stopp för din rökning – för gott!


Nu vet alla att rökning orsakar många hälsorisker, men det kan fortfarande vara svårt att sluta. Om du vill sluta röka kanske du bara behöver ha ett bra tryck i rätt riktning. Rådgivningen nedan kommer att hjälpa dig att komma igång.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de ordinera läkemedel som hjälper dig i din insats.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv.

Gör inte allt själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du lever med.

TIP! Många rapporter tar sig under vikt under eller efter den tid som de slutade röka, så du kanske vill börja äta de frukterna och grönsakerna nu. Detta kommer att bidra till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Även om du vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan det vara bra att tänka på positiva förändringar.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Så småningom får du det bra, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men några bra råd kan göra så mycket lättare. Om du tillämpar råd från den här artikeln, bör du avbryta vanan oftast. Fortsätt läsa för idéer som hjälper dig att sluta och aldrig se tillbaka.Source link