Sätta stopp för din rökning – för gott!


Vissa kanske tror att sluta röka är bara en fråga om att bortskaffa alla tobaksvaror och utöva stark viljestyrka när begär begär. Dessa saker kan hjälpa, men sluta behöver inte vara så svårt. Det finns ett antal metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka vana.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en rökfri framtid.

TIPS! Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du går längs vägen. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Efter det förlänger du tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och avsluta strategier. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Positiv Outlook

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Tänk på de många sätt som ditt liv kommer att förbättra när du avslutat. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv outlook också vara mycket kraftfull.

Tips! Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det kan finnas receptbelagt läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett vilken metod du använder kan de visuella påminnelserna vara till hjälp för att bekämpa begäret vid en senare tidpunkt.

Efter att ha läst den här artikeln har du förhoppningsvis en bättre uppfattning om vad du kan göra för att hjälpa dig att sluta röka. Du kommer att möta frestelse och begär längs vägen, men den kunskap du har nu gör det möjligt för dig att bara säga nej!Source link