Sätta stopp för din rökning – för gott!


Människor som börjar röka idag vet farorna, men de börjar ändå. Även om sluta röka är ingen bit tårta, försöker vissa människor inte ens på allvar. Om du är intresserad av att sluta för gott kan den här artikeln vara till hjälp för dig.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kanske till och med sluta med att du kan fortsätta fokusera.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Avsluta kallt kalkon rekommenderas definitivt inte.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Siktmål

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända enkelt när ditt engagemang blir starkare.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra träning. Det kan också vara en bra stressavlastare. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt börjar några omfattande träningsrutiner.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Du kan bli överväldigad av begär. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Sluta röka

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Så, både du och dina nära och kära kan leva hälsosamare på grund av ditt beslut att sluta röka.

Hitta support via online formulär och meddelandekort. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Du kan fråga om tekniker som har fungerat för andra, och dela med dig av din egen erfarenhet. Dessutom kommer de som slutar att gå igenom samma slags kampar som du kan uppleva, känslomässigt och annars.

TIPS! Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på din egen. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är värsta.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. Efter det kommer du att uppleva huvudsakligen psykologiska begär. Även om psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära så traumatiska som fysiska begär.

Sluta röka

TIPS! Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka och Att äta frukt och grönsaker istället för godis är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktökning.

Nu är det lika bra som att sluta röka. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Ju snabbare du slutar röka, desto tidigare frigör du din familj från effekterna av begagnad rök. Detta kan vara den faktor som motiverar dig mest att sluta.

Passa och ha det kul! Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Även om du fortfarande känner nikotinbehov, kommer du inte ha så svårt en tid med abstinenssymptom om du tränar. Övning orsakar endorfiner att öka genom ditt system, vilket ger dig en känsla av lycka och välbefinnande.

Om du redan har försökt sluta och inte lyckats, känner du dig inte avskräckt. Många människor misslyckas, även om de är ordentligt motiverade. Hitta dina svagheter och skapa solida säkerhetskopieringsplaner för att hålla dem från att spåra dig igen. Du kanske kan lyckas i ett framtida försök.

TIPS! Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till.

Det finns många rådgivare som erbjuder tjänster som hjälper dig att sluta röka. Det kan finnas en känslomässig anledning som gör att du vill röka. Och när dessa skäl tas upp skulle din önskan att röka också kunna gå. Om detta verkar som något du vill försöka, fråga din läkare om hänvisning.

Sluta röka

Som du har sett är det möjligt att sluta röka när du ansöker dig själv. Håll ditt fokus på målet och hålla fast vid din plan. Om du gör det här och använder råd från denna artikel kan du sluta röka på nolltid.Source link